Το Ξενοδοχείο

Το Ξενοδοχείο Βυζαντινόν συνδυάζει αρμονικά την εξωτερική παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την εσωτερική άνεση και πολυτέλεια.

Χαρακτηριστικό και κυρίαρχο υλικό κατασκευής είναι η πέτρα, που προσδίδει λιτότητα και καθαρότητα στη μορφή.

Οι ζεστές αποχρώσεις του ξύλου, τα επιλεγμένα υλικά και χρώματα συνθέτουν 11 διαμερίσματα, διακοσμημένα με ιδιαίτερη φροντίδα.

Στον χώρο της υποδοχής, το μπαρ, το αναπαυτικό καθιστικό με το τζάκι για τα κρύα του χειμώνα και η δροσερή βεράντα με τις πέτρινες καμάρες για το καλοκαίρι, σας προσκαλούν να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης.


 

Ιστορία Τοποθεσίας: Αρχαία ΠολίχνηΙστορία Τοποθεσίας: Αρχαία Πολίχνη

H αρχαία πόλη Πολίχνη, που μνημονεύεται από τον αρχαίο ιστορικό Πολύβιο, τοποθετείται στην περιοχή των σημερινών Πούλιθρων.

Η ζωή των κατοίκων της ήταν σε άμεση σχέση με το εμπορικό και διοικητικό κέντρο της περιοχής, τις Πρασιές, που βρίσκονταν πολύ κοντά.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, προσέφερε έλεγχο της περιοχής της νότιας Κυνουρίας και των θαλασσών και αυτό εξηγεί και την οχύρωση της.

Σήμερα τα λιγοστά ερείπια βρίσκονται πάνω από το λιμανάκι στα Πούλιθρα, σε έναν κωνικό λόφο με την ονομασία Βίγλα. Τα τμήματα του τείχους που σώζονται χρονολογούνται του 3ου και 4ου π.Χ. αι.

Υπάρχει επίσης και λαξευμένη δεξαμενή νερού σε βράχο. Στο δρόμο που οδηγεί από τα Πούλιθρα στα Πελετά, έχουν βρεθεί τάφοι και κάποια κτερίσματα.
Τα αντικείμενα αυτά βρίσκονται στο μουσείο του Άστρους και είναι κυρίως μυροδοχεία.

Στο λόφο της Βίγλας, είχε χτιστεί μεσαιωνικός πύργος που χρησιμοποιούνταν ως παρατηρητήριο και από εκεί προκύπτει το όνομα Βίγλα.

This will close in 0 seconds