Πεζοπορία

Παραδοσιακά, ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις πραγματικά ένα μέρος είναι να το διανύσεις περπατώντας.

Παρά τη μικρή έκταση του, η περιοχή που απλώνεται στις παρυφές του όρους Πάρνωνα, θα σας μαγέψει με την κατάφυτη βλάστηση του, το άκρως υγιεινό κλίμα και τα ειδυλλιακά τοπία.

Το εντυπωσιακό βουνό του όρους Πάρνωνα, το οποίο εκτείνεται επιβλητικά πάνω απο το χωριό Πούλιθρα, με τη μοναδική βιοποικιλία, τις άφθονες φυσικές ομορφιές, τα γραφικά ορεινά χωριά και τα μοναστήρια, αποτελούν πόλο έλξης για τον επισκέπτη.

Αυτή η άγρια ομορφιά θα σας βάλει στον πειρασμό να διασχίσετε με τα πόδια μονοπάτια στα οποία δε φτάνει η βοή των αυτοκινήτων και δύσκολα θα της αντισταθείτε.

Περπατώντας τα θα ανακαλύψετε ένα θησαυρό ποικίλης χλωρίδας και πανίδας, κοντινά αλλά και σηματοδοτημένα πιο μακρινά μονοπάτια της φύσης ανάμεσα σε έλατα, καστανιές, καρυδιές, αμπελώνες και τρεχούμενα νερά.

Με ευνοϊκό κλίμα ολόχρονα, η υπέροχη ύπαιθρος της περιοχής είναι εύκολα προσβάσιμη και προσφέρει, χάρη στα μονοπάτια της φύσης, πληθώρα ευκαιριών για πραγματοποίηση ενός ταξιδιού στη φύση, στην ιστορία και στους μύθους όπου οι λάτρεις της πεζοπορίας ανυπομονούν να ανακαλύψουν.

This will close in 0 seconds